Ik heb problemen met de energie van mijn monitor of camera. Hoe weet ik of het een probleem is met de oplader, de batterij of aansluitpunt van de oplader?

Het probleem zou het aansluitpunt (waar de oplader aangesloten wordt op de monitor) kunnen zijn indien: de oplader niet stevig in het aansluitpunt vast blijft zitten. Als het aansluitpunt verzonken is. Als u het apparaat licht schudt, u een ratelend geluid hoort. Als het indicatielampje niet altijd oplicht als het apparaat aangesloten is. Als u de oplader soms heen en weer moet bewegen of de pin in het aansluitpunt duwen om het indicatielampje aan te laten gaan.
Het probleem kan aan de batterij liggen indien:
Het apparaat alleen werkt als het aangesloten is. Het indicatielampje laat zien dat de batterij opgeladen wordt, maar het apparaat werkt niet als u alleen de batterij gebruikt.
Het indicatielampje laat zien dat de batterij opgeladen wordt, maar het apparaat werkt kort (korter dan 2 uur) als u alleen de batterij gebruikt. U merkt dat de batterijduur steeds korter wordt en niet langer dan 2 uur opgeladen blijft.
Het probleem kan met de oplader te maken hebben indien:
Het apparaat eerst functioneerde en na een paar dagen niet meer werkt. Als het opladersnoer rafelt en/of als de draden bloot komen te liggen. Als het snoer duidelijk beschadigd of gebroken is.
De oplader kan: niet geschikt zijn, de verkeerde maat of het verkeerde modelnummer hebben.