Jag har strömproblem med min bildskärm eller kamera-enhet. Hur får jag reda på om problemet ligger i strömsladden, batteriet eller adapterporten.

Strömproblemet kan indikera adapterporten (där adaptern ansluts till enheten) om: Elanslutningen på din enhet inte håller adaptern stadigt på plats. Adapterporten känns och ser lös eller sunken ut. Om man lätt skakar enheten hör man ett rasslande ljud. LED indikatorns ljus tänds inte alltid när enheten är ikopplad. Du kan skaka eller trycka på strömadapterns nubb vid porten för att få indikatorns ljus att sättas på. Strömproblemet kan indikera batteriet om: Enheten endast fungerar när den är i-pluggad. Om indikatorns ljus visar att batteriet ladder när den är ikopplad men enheten fungerar inte om du försöker med endast batteri. Indikatorns ljus visar att batteriet laddar men enheten fungerar endast en kort tid (mindre än 2 timmar) med batteri endast. Du har märkt att batteriernas livstid ständigt sjunkit med tiden och håller nu inte längre än två timmar. Strömproblemet kan indikera strömadapterns sladd om: Enheten fungerade i början men slutade fungera inom några dagar och har inte fungerat sen dess. Strömadapterns sladd är sliten och/eller om ledningar är upprivna. Strömadaptern är tydligt skadad eller trasig. Strömadapterns sladd är: inte kompatibel, det är fel storlek eller fel modellnummer.